ماشین سنگین

با انواع کامیون آشنا شوید

انواع کامیون کدامند ؟

یکی از وسایل نقلیه موتوری محبوب برای حمل کالا و مواد سنگین کامیون است همچنین از ان برای خودرو آتش نشانی نیز استفاده می شود , کامیون ها تا ظرفیت 6 تن بار را می توانند تحمل کنند و بر اساس محور و وزن انواع مختلفی نیز دارند , بخش بارگیری آن پیوسته به کشنده متصل است اینکه در ایران  انواع کامیون کدامند ؟ باید گفت این وسیله نقلیه در ایران در انواع کامیون های خاور , کامیون 911 , کامیون تک و کامیون جفت مورد استفاده قرار میگیرد . همراه فروشگاه داورزن باشید با  :

  • نحوه دسته بندی انواع کامیون ها
  • انواع کامیون کدامند ؟
  • انواع کامیون ها از نظر محور وزن
  • انواع کامیون ها بر اساس کاربرد

نحوه دسته بندی انواع کامیون ها

اینکه انواع کامیون کدامند ؟ می توان گفت , کامیون ها بر اساس معیارهای مختلفی دسته بندی می شوند از جمله , از لحاظ تراکتور و مخزن در انواع تمام تریلر , نیمه تریلر و شاسی یکپارچه است , همچنین از لحاظ الگوی تخلیه بار در انواع مختلف تخلیه از عقب , زیر , پهلو و تخلیه از جلو است و نیز از لحاظ ظرفیت انواع کامیون ها بر اساس ظرفیت های حجمی , خط تراز آب , ظرفیت های وزنی و ظرفیت کوت شده یا انباشته شده انواع مختلفی دارند .

انواع کامیون کدامند ؟

خاور  :

در ابتدا به عنوان اینکه انواع کامیون کدامند ؟ می توان کامیون خاور  یا کامیونت اشاره کرد , این نوع خودرو برای حمل بار بوده و اغلب شرکت های باربری و حمل و نقل از آن برای حمل و نقل کالای اساسی استفاده می کنند , خاور کمی بزرگتر از نیسان و وانت بوده و ظرفیت حمل بار تا  تن را دارد و به علت اندازه های مختلف قیمت مناسب تری نسبت به کامیون های سنگین دارد.

کامیون های تک محور :

کامیون تک محور خودرویی است که محرک آن تک چرخ است و در عقب خودرو یک محور دارد, مهم ترین ویژگی این خودروها این است که می توان با آنها بارهای سبک تر با ظرفیت حدود 10 تن را می توان حمل کرد در واقع می توان تفاوت این نوع را با کامیون دو محور در ظرفیت آن دانست .

کامیون دو محور :

این کامیون مدلی با دو محور است و به همین علت می تواند گزینه مناسب برای حمل بارهای سنگین  با ظرفیت 15 تن را دارند به دلیل ظرفیت بالای آن می توان  با آن بار بیشتر را حمل کرد .

کامیون  بوژی :

بوژی ارابه های واگنی بوده که محورهای مناسبی دارند و برای جابه جایی های خیلی سنگین برای کاهش بار روی جاده , راه آهن و وسایل نقلیه استفاده می شوند .

کامیون اتاق دار :

پس استفاده ترین خودرو باربری برای حمل و نقل بار , کامیون لبه دار یا اتاق دار است , این کامیون به دلیل داشتن دیواره در اطراف اتاق بار امکان حمل انواع محموله را دارد , محموله های بسته بندی شده خیلی سریع و راحت با این خودرو حمل می شوند .

کامیون تیغه دار :

کامیون هایی که اتاق قسمت بارشان با تیغه به دو قسمت مساوی تقسیم شده کامیون تیغه دار نام دارند , این دو بخش بودن اتاق کمک به تفکیک بارهای قابل حمل می کندو راننده خیلی راحت می تواند از دو جای متفاوت برای حمل بارگیری کند .

کامیون سقف دار :

قسمت بار این نوع کامیون به صورت سرپوشیده ساخته شده است و مناسب بارهای سبک و سنگین که نیاز به مراقبت دارند می باشد .

کامیون یخچال دار :

برخی مواد غذایی و خوراکی را باید با یخچال حمل کرد از این نوع کامیون برای حمل و نقل مواد غذایی که به سرما نیاز دارند یا باید منجمد باشند استفاده می شود ع کامیون یخچال دار یا سیستم خنک کننده مکانیکی دارند یا دیزلی که این خودروها توسط دی اکسید کربن مایع موجب خنک شدن مواد غذایی می شود .

کامیون کفی :

کامیون کفی ساده ترین نوع کامیون بوده  دیواره یا اتاق بار ندارد از این نوع برای حمل خودروهای سنگین , نصب جرثقیل و حمل طیف وسیعی از کالای سنگین صنعتی استفاده می شود

تانکر :

از دیگر انواع کامیون می توان تانکر را نام برد که دارای مخزنی برای حمل مایعات از قبیل , مواد نفتی , آب و.. است .

کامیون مخلوط کن:

کامیون مخلوط کن یا میکسر با حرکت دورانی مخزن خود برای مخلوط انواع مواد به خصوص بتن مورد استفاده قرار میگیرند , این خودرو برای اینکه بتن در طی مسیر و تا رسیدن به محل مورد نظر خشک نشود عملیات مخلوط کردن را انجام می دهد .

بونکر :

بونکر ها نیز مانند تانکر ها دارای مخزن هستند با این تفاوت که از این خودرو برای حمل جامدات شکل پذیر مانند سیمان استفاده می شود , سوله های خاصی این خودرو امکان نفوذ پذیری کمی داشته و در مسافت های طولانی کیفیت سیمان را حفظ می کنند .

کامیون کمپرسی :

بر روی بخش عقبی کامیون کمپرسی اتاقکی با ظرفیت مشخص قرار گرفته که برای حمل و نقل مصالح مختلف ساختمانی , قطعات مختلف , گودبرداری یا حتی خاک برداری از معدن , نخاله های ساختمانی و… استفاده می شود.

کشنده :

این نوع کامیون برای حمل کفی , کانتینر , کانکس و.. استفاده می شود و همانطور که از نامش پیداست یدک ها یا نیمه یدک ها را به دنبال خود می کشد .

کامیون های چادری  ترانزیت :

در واقع کامیون های ترانزیت همان تریلی های 18 چرخ چارد دار هستند که با آن می توان انواع کالاهای صادراتی , شهری و بین شهری یا وزن بالا و ابعادحجیم را حمل نمود .

تریلر جامبو :

تریلر جامبو , بارگیر کمر شکن و بغلدار چادری است , وجود پله و شکست در قسمت جلوی تریلر ظرفیت بارگیری را افزایش داده است و نیز موجب کوچک شد سایزتایرهای این نوع کامیون شده است .

انواع کامیون ازنظر محور وزن

خاور , تک , جفت , تریلی ,18 چرخ , کمر شکن , 911

انواع کامیون ها بر اساس کاربرد

کامیون اتاق دار ,کامیون کمپرسی , کامیون لبه دار , کامیون تیغه دار , کامیون کفی , کامیون سقف دار , کامیون یخچال دار ,تانکر ,بونکر , کامیون مخلوط کن .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *